روشهای مختلف تهیه ترشی گردو عالی

[ad_1]

ترشی گردو بدون پوست, ترشی گردو با رب انار, خواص ترشی گردو

ترشی گردو همدانی

نحوه تهیه ترشی گردو در فصل بهار

ترشی گردو، ترشی سنتی همدان می باشد که در فصل بهار با گردو کال تهیه میشود و عطر طعم متفاوتی دارد.

اگر میخواهید بدانید ترشی گردو مال کجاست باید بگویم ترشی گردو همدانی می باشد، یکی از سوغاتی های سنتی همدان ترشی گردو یا گردو ترشی می باشد که با گردوی کال یعنی گردویی که هنوز پوست چوبی داخلش تشکیل نشده و سبز و ریز می باشد تهیه میشود.

در خواص ترشی گردو آمده می باشد که برای دفع کرم کدو مناسب می باشد.

برای تهیه ترشی گردو نیاز به چاقاله گردو دارید که تنها در فصل بهار وجود دارد. زمانی که هنوز پوسته چوبی گردو تشکیل نشده باشد و به اصطلاح مغز گردو آب باشد. بهترین دوران برای چیدن چاقاله گردو برای ترشی اواسط بهار می باشد.

 گردو ترشی, چاقاله گردو, ترشی گردو سبز

ترشی گردو سبز

ترشی گردو:

مواد لازم ترشی گردو

 گردو کال 1 کیلو
سرکه به مقدار لازم
 سبزی ترشی به مقدار دلخواه
 سیر 6 حبه
 ترخون 100گرم
 ادویه ترشی به مقدار دلخواه

ترشی گردو بدون پوست, ترشی گردو با رب انار, خواص ترشی گردو

طرز تهیه ترشی گردو همدان با چاقاله گردو

طرز تهیه ترشی گردو:

گردوهای ریز را شسته و به مدت 8 لحظه بجوشانید و سپس آبکش کنید تا تلخیشان گرفته شود.

اگر گردوها خیلی ریز باشد همین یک بار جوشاندن  کافیست وگرنه میتوانید 5 لحظه دیگر گردوها را دوباره بجوشانید و آبکش کنید. البته مراقب باشید که گردوها نرم و له نشوند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه انواع ترشی یونانی

گردوها را در آب سرد ریخته و 2 روز استراحت بدهید. چند باری آب گردوها را عوض کنید تا زمانی که تلخی آب پایان شود.

گردوهایی که تلخیشان گرفته شده می باشد را با سرکه و نمک به مدت 3 لحظه بجوشانید و سپس درون شیشه ریخته و کمی سیر و ترخون به آن افزایش کنید.

شیشه ترشی را در محلی خنک و کم نور نگهداری کنید. بعد از 10 روز ترشی شما آماده استفاده می باشد.

از نعنای خشک یا تازه هم متناسب با ذائقه خودتان میتوانید در این ترشی استفاده کنید.

ترشی گردو با تمر هندی:

مواد لازم ترشی گردو با تمر هندی

چاقاله گردو نیم کیلو
سرکه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
ادویه گردو ترشی (دارچین زنجبیل هل)  سه قاشق غذا خوری
تمبر هندی یک بسته
آلو دویست و پنجاه گرم

ترشی گردو نارس, ترشی گردو, طرز تهیه ترشی گردو

طرز تهیه ترشی گردو با تمر هندی

طرز تهیه ترشی گردو با تمبر هندی:

گردوهایی که برای ترشی گردو همدان استفاده میکنید باید کاملا نرم باشند برای تست نرم بودن آن ها یک سوزن بلند را داخل گردو کنید، اگر سوزن از سمت دیگر گردو بیرون آمد یعنی گردو برای ترشی انداختن مناسب می باشد.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای خرما خوشمزه و خانگی

گردوها را به مدت 8 لحظه در آب نمک جوشان بیندازید و سپس آبکش کنید.

گردوها را به مدت 3 تا 4 هفته در آب سرد نگهداری کنید و هر روز آبش را عوض کنید تا زمانی که تلخی اش پایان شود.

گردو را آبکش کرده و رویش مقدار زیادی نمک بپاشید و یک روز در آبکش کناری بگذارید تا آبش را بیرون بکشد.

تمر هندی و آلو را خیس کرده از صافی رد کنید و بجوشانید و بعد از سرد شدن ادویه را به آن ها افزایش کنی.

گردوها را در شیشه بریزید و رویشان تمبر هندی و آلو ریخته و سپس اینقدر سرکه به آن افزایش کنید تا کاملا رویشان را بپوشاند.

حدود 2 تا 3 هفته طول میکشد تا ترشی جا بیوفتد.

هنگام خوردن گردوها را نصف کرده و سر سفره بیاورید.

ترشی گردو بدون پوست:

مواد لازم ترشی گردو بدون پوست

گردوی مغز نگرفته تازه   ۵۰ رقم
برگه خشک شده زرد آلو  یک کیلو
تمبر هندی   ۱‎/۵ بسته
جوز هندی  یک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری
سرکه  دو لیتر
شکر نصف لیوان
نمک  یک قاشق مرباخوری
ادویه مخصوص ترشی  دو قاشق مرباخوری

طرز تهیه ترشی گردو بدون پوست

گردوها را به مدت 5 لحظه بجوشانید و سپس با دستکش پوست نازک و سیاه آن را سوا کنید.

گردوها را در آب سرد ریخته به مدت 4 روز ، روی 2 بار آبش را عوض کنید تا تلخی اش پایان شود.

برای تهیه چاشنی برگه زردآلو و تمبر هندی را به مدت 24 ساعت در سرکه بخیسانید و سپس کاملا له کنید و ادویه ها را به آن ها افزایش کنید.

ادویه مخصوص ترشی را میتوانید از عطاری تهیه کنید.

گردوها را داخل شیشه ریخته ، چاشنی را رویش بریزید و در نهایت روی مواد را با سرکه پر کنید.

یکی دو هفته شکیبایی کنید تا ترشی گردو جا بیوفتد.

ترشی گردو نارس, ترشی گردو, طرز تهیه ترشی گردو

طرز تهیه ترشی گردو با رب انار

طرز تهیه ترشی گردو با رب انار

طبع گردو گرم و خشک می باشد و احتمالا ترشی گردو برای صفراوی مزاجان مطبوع نباشد برای این که صفرای ترشی گردو کمتر شود میتوانید در ترکیب آن از رب انار استفاده کنید. در هر کدام از دستورهای بالا رب انار را میتوانید جانشین تمر هندی و زردآلو کنید و بعد از گرفتن کامل تلخی گردوها رویشان را رب انار ریخته و شیشه را با سرکه پر کنید.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]