روش های خشک كردن گوجه فرنگی

[ad_1]

 خشک کردن گوجه, نکاتی برای خشک كردن گوجه

برای فريز كردن گوجه فرنگی ها از کاسه های كوچکتر استفاده كنيد

خشک کردن گوجه فرنگی

پودر گوجه یکی از بهترین روشها برای ذخیره گوجه ها برای فصول دیگر هست و وقتی که گوجه‌ها تازه و در فصل خود هستند می توان مقدار زیادی از آنها را خرید و پودر گوجه درست کرد به این ترتیب دیگر خراب نمی شوند.

روش خشک کردن گوجه فرنگی

پودر گوجه یکی از بهترین روش ها برای ذخیره گوجه ها برای فصول دیگر هست و وقتی که گوجه ها تازه و در فصل خود هستند می توان مقدار زیادی از آنها را خرید و پودر گوجه درست کرد به این ترتیب دیگر خراب نمی شوند. پودر گوجه فرنگی خشک شده بینهایت خوش طعم و فوق العاده مفید هست که بخاطر استفاده چند گانه از آن هست.

پودر گوجه از گوجه فرنگی خشک شده به دست می آید بنابراین می توان آن را تبدیل به پودر کرد. پودر گوجه فرنگی را می توان به عنوان یک چاشنی برای خورش مرغ، سس مایونز، انواع سوپ یا شکل خرد شده آن را به عنوان یک تزئین عالی برای سالاد یا سوپ های گرم استفاده کرد و همچنین مقداری آب را با آن مخلوط کرد تا سوپ گوجه سریع به دست آید. شما می توانید حتی مقداری از آن را به ادویه هایی همچون زنجبیل، نمک، فلفل، پیاز و سیر افزایش کرده و با هم پودر کنید تا یک ادویه شیرین و خوش طعم داشته باشید. یکی از راه‌های افزودن رنگ به ادویه ها در واقع همین پودر گوجه هست.

بیشتر بخوانید:  آموزش تصویری تزیین پای و تارت

روش های “خشک كردن گوجه فرنگی”

گوجه فرنگی های رسيده را می توان به آسودگی به گونه ای خشک كرد كه طعم و بافت خود را از دست ندهند.

خشک كردن گوجه فرنگی در خورشید

روش خشک كردن گوجه فرنگی در خورشید، بینهایت متداول هست. همه كمتر از فر برای خشک كردن گوجه فرنگی استفاده می ‌كنند و روش طبیعی را ترجیح می دهند. قند موجود در گوجه فرنگی، سبب می شود كه به خوبی با این روش خشک شوند.

در دمای 32 درجه سانتیگراد و روزهای خشک و گرم برای خشک کردن گوجه فرنگی مناسب ‌تر هستند. پنجره سیمی كه گوجه ‌فرنگی‌ را روی آن گذاشته اید را كمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا هوا به خوبی در همه ی اقبال های آن جریان داشته باشد. خشک كردن گوجه فرنگی در مساوی نورخورشید 2-4 روز طول می كشد، البته باز هم این مسئله به میزان گرمای هوا در این چند روز بستگی دارد.

خشک کردن گوجه در فر

گوجه فرنگی های میانه را بشوئيد و از وسط دو نيم كنيد. در وسط هر يک از تكه ها با چاقو يک نشان ضربدر بگذاريد و بعد با فشار انگشتان كمی وسط برش را بالا بكشيد تا گوشت بيشتری از گوجه فرنگی بيرون بزند.

بیشتر بخوانید:  ترفندهای نگهداری میوه و سبزیجات

نيمه های گوجه فرنگی را كنار هم روی پنجره ی سيمی بچينيد و بعد آن را در سينی فر بگذاريد. روی گوجه فرنگی ها كمی نمک بپاشيد.

بگذاريد چند دقيقه بماند تا نمک آب گوجه فرنگی را بيرون بكشد. اکنون گوجه فرنگی ها را برگردانيد.

روش های خشک کردن گوجه,انواع خشک کردن گوجه

خشک کردن گوجه فرنگی در فر

هم اكنون سينی را در فر با دمای 60- 80 درجه‌ ی سانتيگراد يا 150 – 175 درجه‌ ی فارنهايت به مدت 8-12 ساعت قرار دهيد. در فر را كمی باز نگه داريد. وقتی كه گوجه فرنگی ها حدود نصف حجم اوليه می شود آماده اند، اما هنوز هم نرم هستند. اکنون وقت آن رسيده هست كه آن ها را از فر خارج كنيد و بگذاريد در همان حالت روی پنجره ی سيمی سرد شوند.

گوجه فرنگی های سرد شده را داخل کاسه های استريليزه بگذاريد و در آنها را ببنديد و کاسه ها را داخل يخچال بگذاريد.

برای استفاده ی طولانی مدت می توان کاسه ها را داخل فريزر نگه داری كرد. تنها برای فريز كردن گوجه فرنگی ها از کاسه های كوچکتر استفاده كنيد و بعد روی هر يک كمی روغن زيتون بريزيد و بگذاريد مدت 1 هفته در يخچال بمانند، سپس داخل فريزر بگذاريد.

 با اين روش می توانيد گوجه فرنگی ها را به مدت 2 هفته در يخچال و 12 ماه در فريزر نگه داری كنيد.

بیشتر بخوانید:  روش های درست کردن چسب ماد پاج در خانه

خشک کردن گوجه با استفاده از ماکروویو

استفاده از ماکروویو یک روش آسان و سریع برای خشک کردن گوجه هست، برای این غرض مطابق زیر عمل کنید:

گوجه ها را با دوری از یکدیگر در ماکروویو قرار دهید و برای جمع آوری آب حاصل از گوجه ها زیر آن یک کاسه قرار دهید.

مایکروویو را به مدت ۱۵ لحظه روی قدرت بالا (High) قرار دهید.

بعد از ۱۵ لحظه، در ماکروویو را باز کرده و گوجه ها را پشت و رو کنید و آب جمع شده در کاسه را داخل کاسه دیگر بریزید.

مجددا ماکروویو را با قدرت بالا روشن کنید، اجازه دهید گوجه ها به مدت ۱۰ الی ۱۵ لحظه داخل آن باقی بمانند تا خشک شوند.

گوجه ها را از ماکروویو خارج کنید و نیم ساعت شکیبایی کنید تا کاملا خنک شوند.

چند نکته در مورد خشک کردن گوجه

ترجیحا گوجه فرنگی هایی با اندازه یکسان را برای خشک کردن انتخاب کنید.

 در صورت متمایل‌شدن می‌توانید قبل از خشک کردن گوجه فرنگی ها روی آن ها کمی نمک، پودر سیر و آویشن بپاشید.

 رنگ گوجه فرنگی‌ پس از خشک شدن، تیره می شود.

 بافت گوجه فرنگی خشک شده مشابه کشمش انعطاف پذیر هست.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]