طرز تهیه ترشی زغال اخته

[ad_1]

ترشی زغال اخته, طرز تهیه ی ترشی زغال اخته, خواص ترشی زغال اخته

خواص ترشی زغال اخته

ترشی زغال اخته خوشمزه

ترشی زغال اخته یک چاشنی خوشمزه و گوناگون هست که کلسترول و قند خون را کاهش میدهد و بازدارنده از چاق شدن میشود.

درست کردن ترشی زغال اخته در منزل زمانه زیاد کمی از شما میبرد ولی در عوض یک چاشنی خوشمزه و خوشرنگ و گوناگون خانگی خواهید داشت. برای تهیه ترشی زغال اخته بهتر هست از زغال اخته های قرمز که هنوز کمی سفت و نارس هستند استفاده کنید.

مصرف رغال  اخته درکاهش وزن و پیشگیری از چاقی نقش داشتن بسزایی دارد  و ذخیره چربی در بدن را کاهش میدهد. زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان ها ویتامین ث و ویتامین ای هست و خاصیت عکس سرطانی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را دارد.

با مصرف زغال اخته میتوانید کلسترول و چربی خون ، دیابت و قند خون خود را کنترل کنید.

درخت زغال اخته ( به انگلیسی : CORNELIAN CHERRY ) در مناطق وسیعی از اروپا، آسیا و به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. جنگل های ارسباران، کوه های البرز ، منطقه الموت، کوه های قزوین ، جنگل های مازندران و گیلات موقعیت رویش این درخت در ایرن هست.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه شیره خرمالو

بیشترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته در ایران منطقه قزوین و رودبار به خصوص حاشیه البرز هست. میوه زغال اخته در اواخر تابستان آماده چیدن میشود.

ترشی زغال اخته قرمز, ترشی زغال اخته با شکر, ترشی زغال اخته بدون هسته

مصرف ترشی زغال اخته در حاملگی

مصرف ترشی زغال اخته در حاملگی

مصرف زغال اخته به مادران حاملگی که نباید گرفتار افزایش وزن کاذب شوند توصیه میشود. برخی از پزشکان طب سنتی مصرف  متعادل زغال اخته در حاملگی را بازدارنده از بروز زردی در نوزاد میدانند. زغال اخته میتواند بازدارنده از ایجاد عفونت ادراری در زمان حاملگی شود.

البته با وجود خواص خوب زغال اخته به هیچ عنوان نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چون میتواند سبب سردی و افت فشار شود.

ترشی زغال اخته قرمز:

مواد لازم ترشی زغال اخته قرمز

زغال اخته  2 پیمانه
 نمک 3 ق غ
سرکه  به میزان لازم
گلپر   به میزان لازم

ترشی زغال اخته, طرز تهیه ترشی زغال اخته, ترشی زغال اخته

طرز تهیه ترشی زغال اخته قرمز

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربا کنجد

طرز تهیه ترشی زغال اخته قرمز

دم زغال اخته ها را گرفته زغال اخته را بشویید و خشک کنید.

یک رقم شیشه پاک را با زغال اخته پر کند و رویش نمک بریزید و چند پر گلپر به آن افزایش کنید.

سرکه را تا جایی به شیشه افزایش کنید که روی زغال اخته ها را بگیرد و کاسه کاملا لبریز شود.

برای هواگیری ، در شیشه را محم بسته و به مدت بیست لحظه در قابلمه آبی که در حال جوش‌آمدن هست قرار دهید. تا نیمه شیشه آب درون قابلمه باشد کافیست.

سپس شیشه را به مدت 24 ساعت به حالت وارونه روی سطحی صاف قرار دهید تا کاملا هواگیری شود.

حدود 2 تا 4 هفته جا افتادن این ترشی زمانه میبرد.

اگر قبل از ترشی انداختن زغال اخته ها با سوزن سوراخ کنید هنگام ترشی انداختن ترک نخواهند خورد.

در صورت میل‌کردن میتوانید مقداری تخم گشنیز به همراه گلپر به ترشی افزایش کنید.

ترشی زغال اخته با شکر

مواد لازم ترشی زغال اخته با شکر

 زغال اخته  نیم کیلو
شکر  1قاشق غذاخوری
فلفل سفید درسته  5عدد
سرکه قرمز   نیم لیتر
رطب یا خرما  3عدد(بدون هسته )
نمک  2/1 قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربا خیار به شکل گل

طرز تهیه ترشی زغال اخته با شکر

زغال اخته را پاک کرده بشویید و روی پارچه بریزید کاملا آبشان گرفته شده و خشک شود.

سرکه ، شکر ، فلفل سفید ، خزما ، نمک را درون قابلمه پیرکس ریخته و 10  لحظه با حرارت ملایم بجوشانید و سپس شعله را خاموش کنید تا سرد شود.

زغال اخته را درون شیشه ریخته و سرکه را به آن افزایش کنید و مثل دستور قبل مراحل هواگیری را انجام دهید.

ترشی زغال اخته, طرز تهیه ی ترشی زغال اخته, خواص ترشی زغال اخته

طرز تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته

طرز تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته

برای تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته بعد از این که زغال اخته ها را شستید و خشک کردید با کمک یک نی که به صورت عمودی از سر زغال اخته داخل میوه میکنید، هسته زغال اخته را خارج کنید و با هر کدام از دستورهای بالا ترشی را آماده کنید.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]