طرز تهیه نان اردک یا آگردک نان روغنی خوشمزه

[ad_1]

طرز پخت نان اردک, اگردک, نان اگردک

طرز تهیه نان اردک

طرز تهیه نان اردک سنتی خوشمزه و مخصوص همدانی

نان اردک یا نان آگردک یک نان روغنی شیرین هست که در مناطق مختلف ایران برای محرم و ماه رمضان میپزند.

نان اردک یکی از نان های سنتی خوشمزه همدان هست. نان اردک به نام اگرده ، آگردک هم شناخته میشود. نان اردک از نان روغنی های شیرین محسوب میشود و علاوه بر همدان در استان مرکزی هم برای ماه مبارک رمضان پخت میشود. نان اردک اصفهان هم برای مراسم و اعیاد مختلف پخت میشود. نان اردک گیلان با کره و آرد برنج مرغوب شمالی تهیه میشود.

در این مقاله انواع طرز تهیه نان اردک خانگی را به روش سنتی به شما آموزش میدهیم.

روش اول برای پخت نان اردک یا آگردک

مواد لازم نان اردک یا اگردک

آرد سفیدحدود  ۳ پیمانه
شیر ½ پیمانه
شکر ¼ پیمانه
کره  ¼ پیمانه
تخم مرغ  ۱ رقم
نمک ۱ پنس
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک  ۱ پنس
مواد لازم خمیر مایه 
پودر خمیر مایه سریع ۱ قاشق مرباخوری
آب ولرم یک پنجم پیمانه
شکر ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه نان اردک یا اگردک

برای تهیه نان اردک همدانی خمیر مایه را به همراه آب ولرم و شکر مخلوط نموده به مدت 10 لحظه در کاسه را بگذارید و در جایی گرم قرار دهید تا مایه خمیر عمل بیابد و کف کند.

شیر را با شکر ، خمیر مایه عمل آمده ، تخم مرغ ، روغن ، نمک و زردچوبه مخلوط کنید تا یکدست شود.

آرد را 2 مرتبه الک کنید.

نصف آرد را به مواد افزایش کرده هم بزنید یکدست شود.

مابقی آرد را کم کم و تا جایی افزایش کنید که خمیر به دست نچسبد.

خمیر را کمی ورز دهید تا جمع شود سپس داخل کاسه ای بزرگ قرار داده رویش را سلفون  بکشید و 1 ساعت در جایی گرم استراحت دهید تا حجم خمیر دو مساوی شد.

کمی خمیر را ورز دهید تا هوای افزایش اش گرفته شود.

به اندازه نارنگی از خمیر سوا کنید و با وردنه به صورت گرد و نازک باز کنید.

تابه ای بزرگ را روی حرارت گذاشته کمی روغن داخلش بریزید.

این نان خیلی زیاد روغن به خود جذب میکند پس برای این که خیلی چرب نشود. هر دو جهت نان ها را در مقدار خیلی کم روغن سرخ کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مرغ با سس بشامل به روش های متفاوت

روش دوم برای پخت نان اردک یا اگرده

مواد لازم

تخم مرغ   2 رقم
شیر  1 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
روغن 2 قاشق غذاخوری
آرد   حدود 4 پیمانه
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده  2 قاشق غذاخوری
نمک  1/2 قاشق غذاخوری
خمیر مایه  1 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر  1/2 قاشق چایخوری

طرز تهیه اردک نان سنتی همدان, طرز تهیه نان اردک بدون خمیر مایه, طرز تهیه نان اردک

دستورپخت نان اردک با خمیر مایه

طرز تهیه نان اردک یا اگرده

شیر را حرارت دهید تا ولرم شود سپس با تخم مرغ ، شکر ، خمیر مایه و روغن مخلوط کنید.

زردچوبه و زعفران را به مواد افزایش کرده هم بزنید یکدست شود.

آرد را الک کنید و نیمی از آن را سوا کرده با نمک و بکینگ پودر مخلوط کنید و این مخلوط را به مواد افزایش کرده هم بزنید.

نصف دیگر آرد آسان را کم کم به مواد افزایش کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.

خمیر را گرد کرده داخل کاسه ای بزرگ قرار دهید و روی کاسه را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجمش دو مساوی شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کتف و بال مرغ عسلی

بعد از استراحت خمیر را کمی ورز دهید تا هوای افزایش اش گرفته شود و دوباره 10 لحظه به خمیر استراحت کنید.

گلوله هایی از خمیر سوا کرده با وردنه باز کنید و درون تابه با کمی روغن هر دو جهت نان را سرخ کنید.

 طرز تهیه نان اردک سنتی, نان اردک سنتی, دستورپخت نان اردک

طرز تهیه اردک نان سنتی همدان

نکات لازم برای تهیه نان اردک خوشمزه

در روش سنتی خمیر این نان روغنی نازک پهن شده و با روغن زیاد سرخ میشود ولی شما بهتر هست در منزل از مقدار روغن کم برای تهیه آن استفاده کنید.

بهتر هست از آرد بربری برای تهیه نان استفاده کنید.

میتوانید به روغن تابه کمی زردچوبه افزایش کنید.

افزودن زردچوبه به خمیر نان کاملا دل بخواهی هست.

در صورتی که ذائقه شما شیرینی پسند هست میتونید مقدار شکر دستور را افزایش کنید.

نان اردک را میتوانید برای روزگار طولانی در فریزر و داخل پلاستیک نگهداری  کنید.

نان اردک را به همراه عسل و شیره سرو میکنند.

برای یکدست و خوش شکل شدن نان ها میتوانید بعد از باز کردن خمیر با وردنه با یک کاتر گرد آنر ا قالب بزنید.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]