طرز تهیه نان چاباتا حجیم ایتالیایی

چاباتا نان حجیم ایتالیایی

طرز تهیه نان چاباتا با خمیر ترش فوق العاده

نان چاباتا یا نان سیباتا یک نان حجیم ایتالیایی می باشد که با خمیر ترش تهیه می شود و می تواند جانشین مناسبی برای نان باگت و نان فرانسوی برای تهیه انواع ساندویچ ها باشد.

نان چاباتا یا Ciabatta Bread یک نان حجیم ایتالیایی می باشد که مدتی جانشین نان باگت فرانسوی شده بود . این نان در سراسر دنیا طرفداران خودش را دارد ، در ترکیب این نان علاوه بر آرد و آب از شیر و روغن زیتون و خمیر ترش استفاده می شود.

نان چاباتا با انواع غذا ، سوپ و سالاد سرو می شود.

نان چاباتا تنوع بینهایت زیادی دارد و مقدار گلوتن نان چاباتا خیلی بالاست بنابراین اگر به گلوتن آلرژی دارید نمی توانید از این نان استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کباب شاه عباسی

سطح نان چاباتا ترد می باشد و درونش بافت نرمی دارد و می توانید به عنوان پایه انواع ساندویچ به جای نان باگت از آن استفاده کنید.

 

EJTK34 Sliced bread Ciabatta and extra virgin Olive oil on wooden background

رسپی پخت نان چاباتا ایتالیایی

نان چاباتا

مواد لازم نان چاباتا

برای 8 نفر

خمیر ترش تازه یا خشک 15 گرم
آرد  900 گرم
آب ولرم 500 میلی لیتر
شیر ولرم  5 قاشق غذاخوری
روغن زیتون  4 قاشق غذاخوری
نمک 2 قاشق چایخوری
 روغن مایع یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه نان چاباتا ایتالیایی

طرز تهیه نان چاباتا

نصف خمیر ترش را خرد کنید و با نصف آب ولرم مخلوط کنید تا حل شود و رویش را با پارچه بپوشانید و 15 لحظه درمحلی گرم قرار دهید تا استراحت کرده و ورز آید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه چاشنی موفونگو

حدود 350 گرم از آرد را کم کم به مایع خمیر ترش افزایش کنید و هم بزنید و دوباره رویش را دستمال بکشید و نیم ساعت استراحت دهید.

در این زمانه باقی مانده خمیر مایه را با شیر مخلوط کرده و هم بزنید تا حل شود.

خمیر را افزایش کرده ، روغن زیتون ، نمک و بقیه آب و آرد را افزایش کرده و با همزن برقی هم بزنید تا یکدست شود.

خمیر را روی سطحی صاف ورز دهید تا یکدست شود.

روی خمیر را روغن مایع بمالید و با پارچه رویش را بپوشانید و یک ونیم ساعت در محلی گرم قرار دهید تا حجمش دو مساوی شود.

طرز تهیه نان چاباتا حجیم شده با خمیر ترش

دوباره کمی خمیر را ورز دهید تا هوای افزایش اش گرفته شود سپس به 4 بخت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را رول کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای فلفل دلمه ای

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید یا این که چرب کنید  و داخل هر سینی دو رقم رول خمیر قرار دهید و رویشان را کمی با دست فشار دهید سپس با دستمال رویشان را بپوشانید و دوباره شکیبایی کنید تا حجمشان دوبرابر شود.

نان ها را به مدت نیم ساعت در فری که با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم شده می باشد قرار دهید تا بپزد. بهتر می باشد هنگام پخت نان چاباتا سینی را در طبقه اول فر قرار دهید و یک کاسه آب هم کف فر بگذارید. در آخرین مرحله در صورت میل‌کردن میتوانید مقداری زیتون سیاه خرد شده به خمیر نان افزایش کنید.

 

برگرفته از بیتوته