طرز تهیه انواع مربای کامکوات خوشمزه و مجلسی

[ad_1]

مربای کامکوات درسته, طرزدرست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات طرز تهیه

طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات به شکل مجلسی،حلقه ای و گل

مربای کامکوات یا پرتقال تزئینی یکی از خوشمزه ترین و گران ترین مرباهایی هست که عطر و طعم بینهایت دلپذیری دارد و در این مقاله میتوانید انواع طرز تهیه مربای کامکوات را بیاموزید و در منزل این مربای کامکوات خوشمزه را درست کنید.

مربای کامکوات چیست؟

مربای کامکوات چیست ؟ کامکوات ( به انگلیسی : Kumquat ) را به نام پرتقال مینیاتوری یا پرتقال تزئینی هم میشناسند. میوه ای از خانواده مرکبات هست که شباهت زیادی به پرتقال دارد ولی در اندازه خرما هست. پوست کامکوات معمولا تلخی سایر مرکبات را ندارد و بنابراین  میتوانید کامکوات  با پوست بخورید و بدون گرفتن تلخی پوستش از آن مربا درست کنید.

پوست کامکوات عطر و طعم بینهایت خوشایندی به مربا میدهد ولی در صورت میل‌کردن برای طعم دار کردن مربای کامکوات میتوانید در مرحله آخرنصف قاشق مرباخوری  پودر هل و نصف پیمانه گلاب به آن افزایش کنید و بگذارید چند قل بزند. میتوانید از آب پرتقال به جای نیمی از آب دستورها برای تهیه مربایتان استفاده کنید.  مربای کامکوات درسته آشکار زیبا و مجلسی دارد و درست کردن آن بینهایت آسان ولی زمانه بر هست.

مربای کامکوات مجلسی

مواد لازم مربای کامکوات مجلسی

 آب  پنج لیوان
شکر  یک کیلو
کامکوات  یک کیلو
 لیمو ترش تازه   یک رقم

طرز درست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات, طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات مجلسی

طرز تهیه مربای کامکوات مجلسی یا مربای کامکوات درسته

مربای کامکوات مجلسی معمولا با کامکوات کامل درست میشود.

برای تهیه مربای کامکوات درسته بعد از آب‌کشیدن کامکوات ها با خلال دندان چند سوراخ درونشان ایجاد کنید. این کار از جمع و چروکیده شدن کامکوات بعد از پخت پیشگیری میکند.

مقداری آب را درون قابلمه بریزید و به جوش بیاورید سپس کامکوات را به آن افزایش کرده و 10 لحظه بجوشانید سپس با آب سرد میوه ها را آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه لازانیای کتو، لازانیای رژیمی

3 بار این روش را ازسرگیری کنید تا تلخی کامکوات گرفته شود.

میوه ها را به مدت 1 شب در آب سرد  قرار دهید و چند بار آبش را عوض کنید.

قبل از تهیه مربا ، کامکوات ها را آبکش کنید و شکیبایی کنید آب افزایش اش گرفته شود.

5 لیوان آب را داخل قابلمه ریخته و زمانی که به نقطه جوش رسید آب لیموترش ، شکر  و سپس کامکوات ها را به آن بیفزایید.

شعله را کم کنید و اجازه دهید مربا حدود 2 ساعت بجوشد و قوام آید.

بعد از خاموش کردن شعله ، در قابلمه را دم کنی گذاشته و یک شب به مربا استراحت بدهید و سپس داخل شیشه ریخته و در یخچال  بگذارید.

مربای کامکوات حلقه ای:

مواد لازم مربای کامکوات حلقه ای

  کامکوات حلقه شده   3 فنجان
شکر 8 فنجان (2 کیلوگرم)
 آب 6 فنجان

طرز درست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات, طرز تهیه مربای کامکوات,

طرز تهیه مربای کامکوات حلقه ای

طرز تهیه مربای کامکوات حلقه ای

برای تهیه مربای کامکوات حلقه ای ، تلخی کامکوات را نمیگیریم. به همین دلیل مربا عطر و طعم خیلی زورمند تری دارد.

بعد از آب‌کشیدن کامکوات ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و هسته های آن را سوا کنید و در یک کیسه پارچه ای قرار داده درش را با نخ ببندید.

آب و کامکوات حلقه شده را در قابلمه ای بریزید و کیسه دانه ها را هم داخلش قرار دهید.

دانه های کامکوات حاوی پکتین هستند که میتوانند حالت ژله ای به مربا بدهند.

بعد از 8 ساعت که آب مربا حالت ژله ای پیدا کرد، دانه ها را سوا کرده و  قابلمه را روی حرارت بگذارید و 20 لحظه با حرارت ملایم بجوشانید.

بیشتر بخوانید:  5 روش طرز تهیه غذای رژیمی با بادمجان

شکر را افزایش کرده 30 – 45 لحظه دیگر مربا را بجوشانید تا فوام بیاید. بعد از سرد شدن مربا را داخل شیشه بریزید.

طرز تهیه مربای کامکوات نصف شده

برای تهیه مربای کامکوات نصف شده میتوانید از دستور بالا استفاده کنید.

کامکوات را به صورت طولی یا عرضی برش بزنید و دانه ها را سوا کرده سپس تلخی اش را بگیرید.

برای گرفتن تلخی کامکوات به مدت 4 – 24 ساعت کامکوات را در آب سرد قرار دهید و چند بار آبش را عوض کنید.

مربای کامکوات به شکل گل:

مواد لازم مربای کامکوات به شکل گل

 کامکوات یا پرتقال تزئینی نیم کیلو
 شکر نیم کیلو
آب 1 لیوان
پودر هل یک چهارم قاشق مرباخوری
گلاب  نصف لیوان
 آبلیمو  نصف قاشق غذاخوری

مربای کامکوات مجلسی, مربای کامکوات به شکل گل, طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات به شکل گل

طرز تهیه مربای کامکوات به شکل گل

برای تهیه مربای کامکوات به شکل گل ، به حالت عمودی 4 یا 6  یا 8 برش روی کامکوات ایجاد کنید بدون این که کامکوات کاملا قاچ شود.

با نوک چاقو یا خلال دندان، دانه های کامکوات را خارج کرده  با کمی اب جوش مخلوط کنید و رویش را بپوشانید.

برای گرفتن تلخی کامکوات ها یا میتوانید از روش خیساندن به مدت 24 ساعت در آب سرد استفاد کنید یا این که به همراه آب روی حرارت بگذارید و بعد از 3 لحظه جوشاندن با اب سرد آبکشی کنید. یک بار دیگر هم این کار را ازسرگیری کنید.

الان اجازه دهید به مدت 10 ساعت کامکوات در آب سرد بماند و چند بار آبش را عوض کنید.

آب و شکر را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر حل شود سپس روی حرارت بگذارید. به این ترتیب از شکرک زدن مربا پیشگیری میشود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه بلغور جو دوسر و نارگیل

قابلمه را روی حرارت بگذارید کمی که گرم شد میوه ها را به آن افزایش کنید و به مدت 40 لحظه با حرارت ملایم بجوشانید.

لعاب بدست آمده از دانه ها را به همراه چوب دارچین و دانه هل داخل مربا ریخته و 5 لحظه دیگر بجوشانید.

قابلمه را از روی حرارت برداشته و 2 ساعت کنار بگذارید تا سرد شود.

بعد از سرد شدن کامکوات ها را یکی یکی برداشته و سر و ته میوه را  بین دو انگشت سبابه و شست قرار داده و فشار دهید تا برش های ایجاد شده روی میوه از هم باز شود و شکل گل به خودش بگیرد.

کامکوات ها را یک یکی به همان شکل داخل شیشه مربا بچینید که فرمشان به هم نریزد و سپس شهد را به آرامی رویشان بریزید.

طرز درست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات, طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه

نکات لازم برای تهیه مربای کامکوات خوشمزه

برای تهیه مربای کامکوات خوشمزه،  شما با زمانه افزودن شکر به مربا میتوانید مقدار نرمی یا سفتی کامکوات ها را تحول دهید. جوشاندن کامکوات در شربت جلوی نرم شدن آن را میگیرد بنابراین اگر میخواهید مربایتان بافت نرم تری داشته باشه ابتدا به مدت 10 لحظه کامکوات را بجوشانید و بعد از آن شکر را افزایش کنید. یا این که هر زمانه مقدار نرمی کامکوات به دلخواهتان بود میتوانید شکر را افزایش کنید. شکر از نرم تر شدن کامکوات پیشگیری میکند.

اگر میخواهید کامکوات شما حالت سفت تری داشته باشد و برای تزئین شیرینی ، پای ، کیک و دسر یا در کنار چای از آن استفاده کنید همزمان با افزایش کردن کامکوات به آب شکر را هم به آن بیفزایید.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]